You are currently viewing Ден на отворените врати

Ден на отворените врати

Ден на отворените врати в Градско Градинарство – София! Този уикенд официално запретваме ръкави и ще се потрудим с останалите съградинари на полето в Дружба. За целта ще е нужно да поискаме да научим повече за чистата, здравословна храна и начините по които можем да си я отгледаме в градски условия.

Откриваме сезона!!! Ден на отворените врати

“Историята на “Градско градинарство – София” започна през далечната вече 2012 година. Тогава двама ентуасиасти, които до този момент не се бяха срещали или чували, благодарение на един двучасов разговор чрез фейсбук се събраха пред едно междублоково пространство в квартал Надежда.”

Откриваме сезона!!! Ден на отворените врати

Миналата 2018 година, само след постоянно посещение през уикендите, за един месец, имахме какво да берем, а междувременно отгледахме и разсад и намерихме нови приятели. Така, че ако нямате абсолютно никакъв опит или просто ако искате да се запознаете с позитивни хора и да разтоварите – това е вашето място.

Откриваме сезона!!! Ден на отворените врати

“Тайната, скъпа Алиса, е да се обградиш с хора, които карат сърцето ти да се усмихва. Само тогава ще намериш страната на чудесата!”

Откриваме сезона!!! Ден на отворените врати

От чисто любопитство, ако обичате растенията, здравословния начин на живот, но нямате желание да консумирате зеленчуците, може да ги отгледате и с идеална цел за хора без дом. Така правят с част от отгледаната храна и останалите участници, които са там заради самата общност и инициатива.

Откриваме сезона!!! Ден на отворените врати

Градина заДружба е място с некомерсиална цел, където може да изразите себе си.

Facebook: Градско градинарсттво – София
Web page: Градско градинарство – София
Instagram: urbangardening_sofia