You are currently viewing Разсад за “Солидарна градина 2020”

Разсад за “Солидарна градина 2020”

Във връзка със стартирането на Солидарна градина 2020 ви каним да се включите с отглеждане на разсад!

Купуването и продаването на разсад не е престъпление!

Къде?

Ако искате да се видим, елате на едно движение за мир и свобода на 31.01.2020 и 01.02.2020 за да поговорим, а на 02.02.2020 между 18:30 19:30, да посеем семената заедно с Градско градинарство – София

Ако все пак не успеете:

Ето как може да отгледате вкъщи:

За целта намерете сортови НЕхибридни семена от зеленчуци (на Женския пазар има няколко магазина, от които да си изберете, или се свържете със “Зеленият отбор на България”), преизползвайте каквито кофички и кутийки намерите и следвайте следните стъпки:

1. Посейте семенцата според указанията на пакетчето и ги поливайте по малко, но редовно. Трябва да са на топло и осветено място в дома ви. Не прекалявайте със семената, за да не се чудите какво да правите после с разсада; оставете си и за догодина.

2. Пикирането става след като растенията вече са се развили до появата на два същински листа (това е около месец след покълването). За целта е нужно да сте подготвили по-големи отделни кутийки/кофички (200-400 мл), в които да доотгледате растенията по едно.

3. След около 3 месеца пратете снимки, за да видим как се развиват растенията. Нужно е отново да ги поливате през ден-два и след като се позатопли времето, може да ги изкарате и на тераса. Една част от готовите разсади може да засадите пред блока си до цветята или до компостера, а друга да донесете в Солидарната градина.

Ако се кефите на растенията:

Последвайте в Youtube Градско градинарство – София