You are currently viewing В началото на зимата

В началото на зимата

Така беше в началото на зимата. В края й някои неща са се променили, предимно за добро.

Настояще:

След три години доброволчески труд и трудности през зимата, продължаваме да трупаме знания и опит. Същевременно се сприятеляваме с все повече хора в нужда. Благодарим на всички, които се включиха в подкрепа точно в най-трудния за нас момент. За този зимен сезон – получаването на главозамайващата сметка за ток, във връзка със засиленото потребление по време на самоорганизираното ни солидарно убежище за хора без дом през декември 2018 и януари 2019 г. Всички вие направихте така, че да вече да сме събрали по-голямата част от сумата за режийни и наем.

Принципи:

Един от начините да помогнем на хората да припознаят принципите на Храна, не война – София или поне да ги уважават е активното включване в дейностите на солидарния клуб. Участието на всеки принципен и морален човек в солидарната кухня, солидарните месения, солидарната градина, протестните акции, вземането на решения на събрания и т.н. го насърчава не само да дава благотворителност или да чака на готово, мислейки за себе си. То насърчаваа желанието за личен принос и за общото, подкрепя самоовластяването и запазването на достойнството.

Устойчивост:

Важно е да подчертаем, че дейността на солидарния клуб на Храна, не война – София е некампанийна, само по празници или за един сезон, а устойчива. Продължаваме да сме отворени към нови съмишленици, които имат добрата воля да действаме заедно. За да се справяме с проблемите при това, е нужна неизменно емпатична комуникация от страна на всички ни.

Какво предстои:

В близките седмици, освен ежеседмичните солидарни кухни, сме планували включване към Шествие за правата на жените и участие в презентации и дискусия на тема Градско Градинарство. За повече информация, следете страниците, или ни пишете 🙂

Повече подробности – в интервюто с активистите Галина Лачева и Звездимир Ташев в студиото на “Социална мрежа”